Fægteklubben En Garde
 

Herre sabel finale, Luigi Tarantino mod Stanislaw Pozdniakow, World Champs 1997, Capetown
  De 3 Våben

Kårde

Kården er det tungeste våben (maks. 770 g) og har den kraftigste klinge og største skål til beskyttelse af hånden. I spidsen er den forsynet med en fjerderkontakt, som ved et tryk på 750 g udløser et elektrisk signal, der registreres på et meldeapparat ved siden af pisten. Signalet er en lampe der lyser rød eller grøn alt efter hvilken fægter, der er ramt. Ved fægtning på kårde er hele kroppen gyldigt træffefelt.
 

Fleuret

Fleuretten vejer maks. 500 g og er også et stødvåben og har derfor en spids med fjerderkontakt, som ved et tryk på 500 g udløser et signal. Fleuretten er i modsætning til kården et konventionelt våben. Hvis trykket finder sted mod modstanderens elektriske vest, udløses et signal med en farvet lampe på meldeapparatet. På fleuret er det gyldige træffelt overkroppen med undtagelse af arme og hoved. Mod andre flader på modstanderens krop udløser kontakten et signal til en hvid lampe, hvilket indikerer, at modstanderen er ramt ugyldigt.
 

Sabel

Sablen vejer som fleuretten, men har både spids- og klingekontakt. Den er nemlig både et stød- og et hugvåben, dvs. at gyldige træffere kan sættes ikke blot med spidsen, men også med klingen. Både stød og hug kan registreres elektrisk ved et tryk mod modstanderens elektriske jakke. Sablen er også et konventionelt våben, selv om træffelt og regler ikke helt er som på fleuret.